Адвокат громадян РФ розповів про майбутній обмін

22 серпня 11:38

Обмін утримуваними особами має відбутися незабаром, заявив Валентин Рибін.

 

Адвокат Валентин Рибін заявив про те, що колишні українські військові Олександр Баранов, Максим Одінцов і громадяни РФ Євген Мефьодов, Ігор Кімаковський зараз проходять юридичну процедуру оформлення обміну утримуваними особами. У коментарі "Крим.Реалії" він повідомив, що проведення обміну заплановано найближчим часом.

"Я можу підтвердити, що, дійсно, мої підзахисні – громадяни Російської Федерації і не тільки – проходять процесуальні процедури, у результаті яких вони зможуть вільно залишити територію України. Ми готуємося до майбутнього обміну. Сподіваюся, що він відбудеться найближчим часом", – сказав адвокат.

За його словами, українська сторона готує до обміну також й інших осіб.

16 липня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова передала російському омбудсмену Тетяні Москальковій список зі 150 українських політв'язнів і військовополонених, яких незаконно тримають у РФ і анексованому Криму. Москалькова, в свою чергу, передала Денісовій аналогічний список заарештованих і засуджених в Україні громадян Росії.

21 серпня в "Лефортово" підтвердили, що в московському СІЗО перебувають Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Володимир Балух і Роман Сущенко. Українських політв'язнів перевели з колоній і в'язниць у російській глибинці.

Раніше російська журналістка Вікторія Івлєва повідомила, що адміністрація "Лефортово" прийняла передачі для українських політв'язнів Романа Сущенка, Олексія Сизоновича, Євгена Панова, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба і Миколи Карпюка.

Як повідомляють росЗМІ, переговори про обмін утримуваниими особами вийшли на фінальну стадію. Переведення українців до "Лефортово" може свідчити про майбутній обмін.