Адвокат Дронова просить скасувати йому вирок

14 серпня 14:00

На думку адвоката, вина Геннадія Дронова у скоєнні смертельного ДТП у Харкові не доведена.

 

Адвокат Геннадія Дронова, якого засудили до 10 років в'язниці за смертельну ДТП у Харкові в 2017 році, просить скасувати вирок свого підзахисного і закрити стосовно нього кримінальну справу. В результаті ДТП, у вчиненні якого обвинувачують Дронова, загинули шестеро.

Під час засідання Харківського апеляційного суду у середу Сергій Перепелиця заявив, що вина його підзахисного Дронова не доведена. Цим він і мотивує свою вимогу.

Перепелиця посилався на процесуальні порушення, які, на його думку, допустили при розгляді справи в суді першої інстанції. За його словами, порушення в тому числі стосуються зміни обвинувального акта, допиту експертів і т. д. В свою чергу Дронов повністю підтримав вимоги адвоката.

Разом з тим, адвокат другої обвинуваченої у справі про ДТП Олени Зайцевої просить пом'якшити їй покарання і замість 10 років призначити 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 2 роки, а також призначити їй випробувальний термін на розсуд суду.

26 лютого Київський райсуд Харкова засудив до 10 років позбавлення волі обвинувачених у смертельній дорожньо-транспортній пригоді Олену Зайцеву і Геннадія Дронова.

23 і 26 березня засуджені Дронов і Зайцева подали апеляційні скарги в Харківський апеляційний суд.

18 жовтня 2017 року у центрі Харкова сталася масштабна ДТП, в результаті якого загинули шість осіб, ще п'ятеро, в тому числі вагітна жінка, отримали травми. На проїжджій частині зіткнулися автомобілі Lexus RX 350 (водій Олена Зайцева) і Volkswagen Touareg (водій Геннадій Дронов), Lexus вилетів на тротуар та наїхав на групу пішоходів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обидва водії порушили правила дорожнього руху, що призвело до аварії.