43% українців відзначили зростання професійного рівня військових

27 сiчня 21:38

Несподівано високу оцінку респонденти виставили журналістам.

 

43% опитаних українців вказали на зростання професійного рівня військових. Несподівано високу оцінку респонденти виставили журналістам.

Такі результати дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення DT.UA.

"Спасибі тим небагатьом сміливим і розумним, хто рятує честь професії: 16% вказали на професійний ріст - великий аванс всьому цеху складання поверхневих репортажів і напівфейкових новинних стрічок, - пишуть Юлія Мостова та Сергій Рахманін у своїй статті для DT.UA. - На цьому - все. Інші згадані професії пішли в мінус. Це тривожить. А показник медиків - лякає більше, ніж стоматолог з ковальськими щипцями, - 28,5% українців вважають, що їхній професійний рівень знизився. Та корупція, яка з'їдає рівень навчання в медуніверситетах, не дає підстав сподіватися на поліпшення ситуації".

За словами авторів, не дістала високої оцінки і недороблена реформа МВС. Від'ємне сальдо вчителів (-9%) випереджає показник вузівських викладачів (-5,5%) скоріше тому, що всі опитувані проходили через школу, але не всі - через університети. Більш того, при оцінці людей, які несуть знання, респонденти швидше порівнювали нинішній рівень з тим, який був, а не з тим, який повинен бути. У чиновників показник -12,7 - компліментарний. Адже показник падіння рівня управлінців, адміністраторів держпослуг і профільних чиновників після всіх чисток ім'ям лояльності повинен випереджати показник медиків.

Детальніше про міграційні настрої громадян України читайте у матеріалі Юлії Мостової та Сергія Рахманіна "Кровотеча" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".