32-й російський "гумконвой" вторгнувся в Україну

16 липня 09:57

За повідомленням МНС РФ, у вантажівках знаходяться продукти харчування, книги, канцтовари та медикаменти.

 

32-й за рахунком "гуманітарний конвой" РФ у четвер, 16 липня, перетнув кордон з Україною. Автомобілі попрямували в Донецьк і Луганськ, де буде здійснено розвантаження.

"На прикордонних пунктах пропуску "Матвєєв Курган" і "Донецьк" у суворій відповідності з міжнародним законодавством завершені всі необхідні процедури оформлення вантажів. Автомобілі гуманітарної колони в установленому порядку пройшли митний і прикордонний огляди, всі машини перетнули кордон", - наголошують в МНС РФ.

Разом з тим, за словами помічника глави Держприкордонслужби України Олега Слободяна, українська сторона здійснила лише візуальний огляд російського "гумконвоя".

Як стверджують у російському відомстві, в "гумконвой" увійшли продукти продукти харчування, книги, канцтовари та медикаменти Всього в Донецьк і Луганськ приїде понад 100 автомобілів, які повезуть більше 1 тис. тонн вантажу.

Після розвантаження автомобілі покинуть територію Донбасу і вирушать назад до Росії.

Читайте також: Водії "гумконвоев" РФ виклали фото з поїздок на Донбас у соцмережі

Українська влада невпинно підкреслює, що дані конвої направляються в Донбас незаконно і можуть містити не тільки мирні вантажі. Вже неодноразово отметчалось, що бойова активність бойовиків "ДНР" і "ЛНР" зростає після отримання чергового "гуманітарного" вантажу з Росії.

За даними ДПС, в 29-му російському "гумкової" знаходилися військові шоломи.

"Особливість цього гумконвою в тому, що в одному з автомобілів був виявлений вантаж негуманітарного характеру - військові шоломи, запаковані в мішки", - повідомив помічник голови Держприкордонслужби України - прес-секретар Олег Слободян.

Раніше представники ОБСЄ заявили, що 26-й за рахунком "гуманітарний конвой" з Росії доставив в Донбас запчастини для техніки.