Засновник "Вікіпедії" Джиммі Вейлз запустив сайт новин без фейків

25 квiтня 15:05

За словами Вейлза, сайт буде створюватися "людьми для людей".

 

Один із засновників "Вікіпедії" Джиммі Вейлз створив новинний сайт, покликаний боротися з фейковими новинами. Як повідомляє The Verge, сайт, який отримав назву, WikiTribune об'єднає професійних журналістів і спільноту читачів для створення новин.

Сайт буде фінансуватися за рахунок краудфандингу, на ньому будуть публікуватися новини, які зачіпають широке поле інтересів: від політики США до новинок технологій. Журналісти WikiTribune будуть вказувати джерела інформації, а також викладати у відкритий доступ матеріали, які були використані в роботі, наприклад, розшифрування або аудіозаписи інтерв'ю.

"WikiTribune – новинний сайт, який створюється людьми і для людей", - заявив Вейлз. Він також підкреслив, що роздумував над ідеєю створення подібного сайту довгий час, але остаточне рішення прийняв після Brexit і перемоги Дональда Трампа на виборах президента США.

Раніше стало відомо, що у німецькому сегменті Facebook почнуть працювати механізми по боротьбі з фейками. У вересні цього року в Німеччині пройдуть вибори, німецькі політики висловлюють побоювання, що перед голосуванням в соціальній мережі з'явиться велика кількість недостовірної інформації.

Раніше засновник Facebook Марк Цукерберг зазначав, що проблема неправдивих повідомлень складна як в технічному, так і філософському плані. Разом з тим, соціальна мережа не хотіла б ставати "арбітром правди" і перешкоджати бажанням користувачів ділитися новинами.