Запуск російського телескопа перенесли через неполадки

22 червня 11:09

Запуск відбудеться 12 липня.

 

Запуск російської ракети-носія "Протон-М" з космічною обсерваторією "Спектр-РГ" перенесли на 12 липня. Спочатку запуск був запланований на 21 червня, його перенесли через проблеми з джерелом струму в апараті, повідомляє "Интерфакс".

"Проаналізувавши ситуацію комплексно, технічне керівництво запропонувало з урахуванням унікальності космічного апарату, для гарантованого виконання місії, здійснити запуск цього апарату в передбачене в документації друге стартове вікно, яке починається 12 липня цього року", - заявив заступник гендиректора "Роскосмосу" з космічних комплексів і систем Михайло Хайлов.

За його словами, стартове вікно передбачає дві дати: 12 і 13 липня.

Запуск ракети-носія "Протон-М" з космічною обсерваторією "Спектр-РГ" повинен був відбутися в п'ятницю. Разом з тим, у ракети-носія виявили неполадки. Представник "Роскосмосу" зазначив, що проблеми не критичні і їх швидко виправлять. Пізніше джерело в ракетно-космічній галузі розповіло, що запуск "Протона-М" з орбітальним телескопом "Спектр-РГ" перенесли на добу через розряджену батарею телескопа.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

В кінці травня "Роскосмос" офіційно заявив про завершення місії космічного телескопа "Спектр-Р" ("Радіоастрон"), який перестав виходити на зв'язок в січні. Він працював на орбіті з 2011 року і перекрив спочатку відведений строк служби – п'ять років.