"Юнона" передала на Землю вражаючий знімок урагану на Юпітері

09 листопада 17:58

Знімок зроблений на відстані 8,5 тисяч кілометрів від піку хмар гіганта.

 

Міжпланетна станція "Юнона" передала на Землю новий знімок поверхні Юпітера. На зображенні можна помітити величезний ураган в атмосфері газового гіганта, повідомляє NASA.

Наголошується, що ураган розташовується в регіоні під назвою "північний північний північний північний помірний пояс" або NNNNTB – одній з багатьох стійких смуг хмар планети. Ці смуги формуються вітрами на різних висотах. Ширина урагану, представленого на знімку становить приблизно 1200 миль (1931 кілометр).

"Юнона" зробила знімок 3 листопада під час 23 зближення з Юпітером. У момент знімка апарат знаходився на висоті 8,5 тисяч кілометрів від піку хмар газового гіганта.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

"Юнона" була запущена 5 серпня 2011 року з мису Канаверал, Флорида (США), вона є частиною програми New Frontiers . До "Юнони" на орбіті Юпітера працював зонд Galileo, але "Юнона" першої в історії робитиме обліт планети через її полюси.

Апарат прибув на орбіту Юпітера 4 липня 2016 року. Він пробуде на орбіті планети ще кілька років і передаватиме на землю нові знімки. Після завершення роботи зонд буде знищено.