YouTube опублікував список заборонених тем про COVID-19

21 травня 14:39

Зокрема, на сервісі не можна стверджувати, що інфекції не існує, і закликати відмовитися від медичної допомоги.

 

Компанія Google опублікувала правила, які забороняють публікацію на хостингу YouTube відео, що містять недостовірну інформацію про COVID-19. Зокрема, заборонена публікація контенту, який може призвести до заподіяння серйозної шкоди здоров'ю, повідомляється в блозі компанії.

Так, на YouTube заборонено поширювати:

Неправдиві відомості про лікування коронавірусної інфекції. Наприклад, заборонено стверджувати, що COVID-19 не існує, відмовляти від звернень за медичною допомогою і закликати лікувати інфекцію за допомогою молитов і обрядів. Заборонено стверджувати, що існує вакцина проти коронавірусу або ліки, які допоможуть вилікувати захворювання.

Неправдиві відомості про профілактику. Сюди відноситься контент, що містить відомості про профілактику COVID-19, які суперечать рекомендаціям ВООЗ та місцевих органів охорони здоров'я.

Неправдиві відомості про діагностику. В цю категорію входять матеріали з інформацією про методи виявлення коронавірусної інфекції, яка суперечить рекомендаціям ВООЗ та місцевих органів охорони здоров'я.

Неправдиві відомості про шляхи передачі інфекції. Сюди відносяться твердження про те, що COVID-19 не є вірусною інфекцією, не є заразною. Що коронавірусна інфекція не передається в певних географічних і кліматичних регіонах, твердження про те, що певні групи осіб несприйнятливі до коронавирусу.

Якщо та чи інша публікація порушить представлені правила, контент буде видалено. Автора відео сповістять про це по електронній пошті. Якщо користувач отримає три попередження від модераторів, його канал буде заблоковано.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Гурт Go-A представить Україну на Євробаченні в 2021 році

Раніше стало відомо, що вчені з лабораторії Массачусетського технологічного інституту разом з ученими з Гарварду працюють на створенням захисної маски, яка буде повідомляти про інфікування COVID-19.