ВООЗ внесла ігроманію до списку хвороб

19 червня 11:42

До списку внесено також схильність до азартних ігор.

 

Всесвітня організація охорони здоров'я склала новий список хвороб і розладів, у який вперше внесена залежність від онлайн - і відеоігор. Ігроманія і схильність до азартних ігор внесені в перелік адикитвних розладів, повідомляється на сайті ВООЗ.

За словами фахівців, захворювання характеризується трьома основними симптомами. По-перше, порушується контроль - наприклад, частота ігри, тривалість, інтенсивність та інше. По-друге, ігри починають переважати над іншими життєвими і повсякденними інтересами. По-третє, незважаючи на негативні наслідки, людина, що грає, не може зупинитися.

"Модель поведінки досить серйозна, вона призводить до значного погіршення в особистій, сімейній, соціальній, освітній, професійній та інших важливих сферах життя", - йдеться у повідомленні ВООЗ.

Раніше вченим вдалося виявити випадки зараження хворобою Альгеймера. Хвороба була занесена в організм разом з гормонами росту людини. Таким чином розслідування встановило, що медичні процедури можуть бути джерелом зараження смертельною хворобою, яка до цього вважалася незаразною.