Визначено переможців конкурсу проектів марсіанського міста

28 листопада 12:38

Конкурс проводився спільно NASA і ESA.

 

Команда інженерів Массачусетського технологічного інституту виграла конкурс проектів міста, в якому можуть жити колонізатори Червоної планети, повідомляє Space.com.

Конкурс проводився спільно NASA і ESA і припускав, що учасники запропонують вирішення проблем, з якими можуть зіткнутися колонізатори Марса. Зокрема, учасники повинні були запропонувати концепти житлових і досить стійких приміщень, які астронавти зможуть привезти з собою.

Запропонована інженерами МТІ концепція передбачає будівництво на Марсі житлових "дерев", з'єднаних один з одним за допомогою тунелів ("коріння"). "Дерева" являють собою купола, які будуть захищати астронавтів від радіації, а "коріння" дозволять їм безпечно подорожувати від одного купола до іншого.

Кожен подібний купол буде вміщати в себе 50 осіб, за задумом команди передбачається будівництво 200 куполів. Тобто, запропонований інженерами проект передбачає проживання на території поселення 10 тисяч осіб.

У вересні 2015 року фахівці NASA провели прес-конференцію, під час якої розповіли про те, що знайшли свідчення існування рідкої води на поверхні Марса. Пізніше агентством було представлене анімаційне відео, яке моделює рух потоків води на Червоній планеті.