Вівці виявилися здатні розпізнавати обличчя людей

08 листопада 13:01

Вчені навчили овець розпізнавати обличчя на фотографіях.

 

Вчені заявили про те, що вівці здатні розпізнавати обличчя знайомих людей, повідомляє ВВС.

У рамках експерименту дослідники змогли натренувати овець впізнавати обличчя акторів Джейка Джилленхола і Емми Уотсон, екс-президента США Барака Обами і ведучої ВВС Фіони Брюс.

Після тренування вівці виявилися здатні розпізнавати знайомі обличчя на фотографіях, показавши схожу з приматами здатність розпізнавання облич.

У ході дослідження вчені навчили вісьмох самок уельських овець розпізнавати чотирьох знаменитостей за фотографіями. Вівцям показували фотографії на двох різних екранах, а тварини повинні були зробити свій вибір, розтинаючи носом інфрачервоний промінь. У разі правильного вибору вівці отримували їстівну нагороду.

Варто відзначити, що вівці змогли відрізнити також одну і ту ж знаменитість, сфотографовану з різних ракурсів, і своїх господарів.

У подальшому дослідники збираються досліджувати те, чи зможуть вівці розрізняти різні емоції на обличчях.

Раніше вчені з'ясували, що дружба між людиною і собакоюбіологічно дуже схожа на взаємини матері і дитини. Фактично в обох випадках головну роль грає "гормон любові" окситоцин.Також дослідники довели, що рівень окситоцину в крові залежить і від тривалості "спілкування" людей і собак. Крім того, окситоцин сприяє взаємній прихильності цих двох видів один до одного.