Виставку Mobile World Congress скасували через коронавірус

13 лютого 10:55

Виставку скасували вперше за 33 роки.

 

Найбільшу виставку в мобільній індустрії Mobile World Congress, яка повинна була пройти з 24 по 27 лютого в Барселоні, скасували через спалах коронавірусу. Як повідомляє Bloomberg, подію скасували вперше за 33 роки.

Щорічно на виставку приїжджали 100 тисяч учасників зі всього світу. "Глобальна стурбованість, пов'язана зі спалахом коронавірусу, проблемами з переїздами та інші обставини" роблять проведення заходу неможливим, заявив організаційний директор GSMA Джон Хоффман.

7 лютого учасники почали відмовлятися від участі у виставці. До їхнього списку увійшли, зокрема, Ericsson, Sony, Nokia, Vodafone і Deutsche Telekom AG. Вони висловлювали стурбованість тим, що не зможуть забезпечити безпеку персоналу і споживачів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Коронавірус: після зміни діагностичних критеріїв число інфікованих досягло 60 107 осіб

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Вперше цей коронавірус діагностували у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

Китайський коронавірус швидкими темпами поширюється в усьому світі. Редакція DT.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з небезпечним захворюванням.

Докладніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".