Виробника мікросхем Qualcomm можуть викупити за рекордні 130 мільярдів доларів

06 листопада 16:50

Сума угоди розрахована, виходячи з ціни в 70 доларів за акцію.

 

Компанія-виробник мікросхем для бездротової мережі Broadcom запропонувала викупити свого конкурента Qualcomm за 130 мільярдів доларів, повідомляється на сайті компанії.

Вартість угоди розрахована, виходячи з ціни 70 доларів за акцію. При цьому, 60 доларів за акцію будуть забезпечені готівкою, а 10 – акціями Broadcom. Якщо Qualcomm прийме пропозицію і схвалить угоду, то вона стане найбільшою в історії технологічних компаній.

У той же час, CNBC з посиланням на власні джерела повідомляє, що Qualcomm планує відмовитися від угоди, оскільки ціна 70 доларів за акцію є набагато нижчою, ніж готові прийняти акціонери компанії. Крім того, повідомляється, що Broadcom вже робила пропозицію топ-менеджерам Qualcomm у приватному порядку, але ті відповіли відмовою. Після цього Broadcom вирішила зробити публічну оферту акціонерам компанії в обхід її керівництва.

Qualcomm була створена у 1985 році, на шість років раніше Broadcom. Обидві компанії займаються розробкою мікросхем, які використовуються в телефонах і інших пристроях з бездротовим зв'язком. За підсумками 2016 року Qualcomm показала виручку понад 23 мільярдів доларів, Broadcom - більше 13 мільярдів.

Раніше повідомлялося, що Microsoft купує соціальну мережу LinkedIn: заплатить по 196 доларів за акцію, загальна сума операції складе 26,2 мільярда доларів.