Вчений розкрив таємницю будівництва стародавніх китайських гробниць

29 листопада 17:49

Деякі кургани строго відповідають сторонам світу, а інші – ні.

 

Італійський вчений Джуліо Мальї заявив про те, що йому вдалося пояснити те, чому деякі кургани, в яких були поховані імператори Стародавнього Китаю, строго відповідають сторонам світу, а інші – ні. Як повідомляє Naked science, дослідник припустив, що будівельники пірамід орієнтувалися на Північний полюс світу.

Для правителів вибудовування гробниць по сторонах світу було дуже важливо. Разом з тим, деякі з них відхилені майже на 14 градусів. На думку дослідника, це означає, що або будівельники допустили помилку, або деякі правителі орієнтувалися на інші цінності.

Відзначається, що сторони трапецієподібного кургану, який вважається місцем поховання імператора Цинь Шуаханді, витягнуті ідеально по осі північ-південь. Тобто, його будівельники напевно орієнтувалися на положення Сонця і сузір'їв для того, щоб знайти напрям Південного полюса.

А ось гробниця імператора Гао-цзу трохи зміщена на південь, ближче до позначки в 167 градусів. Наступна гробниця імператора, яка була побудована в Китаї, знову чітко відповідає сторонам світу. П'ятий і шостий імператори трохи повернули свої гробниці, наслідуючи приклад Гао-цзу.

Мальї у своєму дослідженні користувався палеомагнітними даними, відкидаючи можливість помилки будь-якого роду. Він також виключає різні форми китайської геомантії або феншуй, позбавлені всяких доказів. Він вважає, що відхилення зводиться до явищу прецесії. Вісь обертання Землі нахилена в одному напрямку, коли обертається навколо Сонця, вказуючи на дві плями в небі, які називаються полюсами світу.

Ця лінія нахилу злегка коливається з часом, повільно малюючи коло, що займає близько 25,7 тисячі років. Отже, сьогоднішній Північний полюс світу з полярисимою у вигляді Полярної зірки відрізняється від того, що був близько двох тисяч років тому. За словами Мальї, якщо простежити шлях Полярної зірки в історії, її максимальна західна точка співвідноситься з орієнтацією кожній гробниці китайських імператорів.

Раніше археологи виявили в Італії рештки середньовічного "кіборга". Рука чоловіка була ампутована до середини передпліччя і замість неї був прикріплений протез з ножем на кінці. Знахідка датується приблизно VI-VIII століттям.