Вчені знайшли в шлунку змії рептилію невідомого виду

20 грудня 14:30

Зразок коралової змії перебував у сховищі протягом 40 років.

 

Вчені виявили в шлунку коралової змії, яка протягом 40 років перебувала в сховище, рептилію невідомого виду. Як повідомляє "Популярная механика", вид отримав назву Cenaspis aenigma ("загадкова обідня змія").

Вид походить зі штату Чьяпас в Мексиці і на даний час відомий лише за одним екземпляром. Коралова змія була знайдена у 1976 році місцевим працівником в лісах Серро Баул. Дослідники знали, що ці змії часто їдять інших змій, тому, виявивши в її шлунку чужорідне тіло, не стали його вивчати, а помістили в сховище.

Тепер же зі шлунка змії був витягнутий представник нового виду – дорослий самець довжиною 26 сантиметрів. Судячи з деяких особливостей, наприклад за продовженим черепом і характером луски, герпетологи припустили, що це риюча змія - такі види більшу частину життя проводять під землею. Цікаво те, що крім незвичайного малюнка на лусці у змії добре розвинені зуби і потужні щелепи. Зазвичай донні змії живуть в лісі і харчуються м'якою здобиччю - слимаками і дощовими черв'яками - проте ця, судячи з усього, віддавала перевагу тарганам і багатоніжкам з жорстким панциром.

Раніше біологи з Японії описали новий вид карликових морських коників. Тварина отримала видову назву Hippocampus japapigu - "японська свиня". Морський коник мешкає на глибині від п'яти до 22 метрів в центрі і на південному сході Японії.