Вчені знайшли спосіб запобігти поширенню метастазів раку

12 липня 12:44

Поширення метастазів можна зупинити за допомогою вже схвалених препаратів.

 

Вчені з Медичної школи Туланського Університету заявили про те, що деякі типи сучасних ліків можуть бути використані для того, щоб запобігти поширенню метастазів раку, повідомляє MedicalXpress. Наголошується, що ці ліки здатні запобігти передачі хімічних сигналів через екзосоми між раковими клітинами.

Коли ракові клітини поширюються організмом, їм необхідний механізм комунікації. Таким механізмом є передача хімічних сигналів через екзосоми – молекули, які переносять інформацію від клітини до клітини. "Як правило, екзосоми біосинтезуються і виділяються раковими клітинами і служать для поширення раку", - заявив голова групи дослідників Асім Абдел-Магід.

У ході дослідження вчені вивчили 4580 препаратів, які вже схвалені Управлінням з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США. Виявилося, що 22 з них, включаючи антибіотики, протигрибкові та протизапальні засоби, здатні запобігти вивільненню екзосом з клітин раку передміхурової залози та загальмувати прогресування пухлини.

Раніше повідомлялося про те, що українські вчені винайшли протираковий засіб на основі чорних антарктичних дріжджів Nadsoniela nigra. Дослідження українських вчених-мікробіологів можуть допомогти в боротьбі з раком.