Вчені заявили про стрімке скорочення чисельності комах по всьому світу

21 жовтня 04:30

Разом з комахами зникають і комахоїдні тварини.

 

Вчені проаналізували дані довгострокових досліджень і заявили про те, що чисельність комах по всьому світу стрімко скорочується. Як повідомляє Science Alert, дослідники зафіксували зникнення великої кількості комах в національному заповіднику Ель-Юнке (Пуерто-Ріко), що, в свою чергу, призвело до зникнення великої кількості комахоїдних тварин.

У 2014 році міжнародна група вчених встановила, що за останні 35 років кількість ос і жуків знизилося на 45%. Дослідження, яке було проведено в минулому році, показало 76% зниження чисельності літаючих комах в заповідниках Німеччині за останні десятиліття. Тепер же вчені встановили, що катастрофічне зниження чисельності комах характерно і для Америк.

У ході нового дослідження вчені підрахували кількість безхребетних у національному парку Ель-Юнке і встановили, що воно істотно знизилося з 1976 року. Зокрема, біомаса членистоногих за 40 років значно знизилася, досягнувши однієї четвертої або однієї восьмої від колишнього кількості. З січня 1977 по січень 2013 року кількість спійманих комах зменшилася в 60 разів.

Чисельність комахоїдних ящірок анолисів знизилася на 30%, а деякі види зникли з лісу. Зменшилося число жаб і птахів. Наприклад, вилов пуерто-риканського тоди, який живиться членистоногими, скоротився на 90%.

Раніше вчені заявили про те, що жертвами ураганів біля берегів США можуть стати метелики-монархи, чисельність яких під час минулорічного весняного сезону штормів скоротилася на 40%.