Вчені виявили вид кенгурових стрибунів, що вважався вимерлим

02 травня 18:47

Дослідникам також вдалося знайти два інших виду, які вважалися вимерлими.

 

Вчені виявили в Мексиці чотирьох Сан-Кинтинських стрибунів. Як повідомляє N+1, останній раз представників цього виду гризунів, який кілька десятиліть вважався вимерлим, бачили майже 30 років тому. Разом з тим, у 2017 році в дослідницькі пастки вчених потрапили відразу кілька особин.

Вид був описаний американським зоологом Лоуренсом Хьюї у 1925 році: вчений виявив дві колонії дрібних гризунів (13 сантиметрів у довжину), які мали, як і інші кенгурові стрибуни, потужні задні ноги, які дозволяли їм стрибати на відстань до двох метрів. Останній раз Сан-Кинтинських стрибунів бачили у 1989 році, і через п'ять років мексиканський уряд оголосив, що вид повністю вимер або знаходиться на межі зникнення.

У 2017 році вчені виявили чотирьох стрибунів у дослідних пастках. Вчені виміряли тварин, сфотографували їх та відпустили на волю. Ніхто з команди дослідників не бачив Сан-Кинтинских кенгурових стрибунів досі, тому дослідники порівнювали знімки і параметри тварин з музейними зразками, а також з минулими фотографіями.

Крім того, вченим вдалося виявити два інші види, які також вважалися вимерлими або перебувають на межі вимирання - висотну каліфорнійську полівку (Microtus californicus huperuthrus) і голохвостого ховрашка (Xerospermophilus tereticaudas apricus). На думку вчених, причиною повернення видів може бути різке скорочення сільськогосподарських угідь в останні десятиліття, що пов'язано з посухою. Зоологи сподіваються, що їм вдасться виявити та інших вимерлих тварин на території регіону в майбутньому.

Раніше повідомлялося про те, що вчені виявили новий вид гігантських черепах, які проживають на Галапагоських островах. З урахуванням нововідкритого виду, на даний момент на Галапагоських островах мешкають 11 видів гігантських черепах. Раніше їх було 15, проте 4 види вимерли. Такі черепахи, в основному, живуть на сході острова Санта-Крус.