Вчені виявили рештки найдавнішого предка людини

08 листопада 15:03

Ссавець жив на Землі близько 145 мільйонів років тому.

 

Палеонтологи виявили рештки стародавнього ссавця – далекого родича людини, повідомляє Phys.org.

Дослідники виявили два зуби, які належали невеликій схожій на щура істоті, яка жила на Землі приблизно 145 мільйонів років тому. Викопні останки стали найдавнішими, які належать ссавцям, що стали далекими родичами людини. Істота також стало предком багатьох сучасних ссавців, включаючи блакитних китів і землерийок.

Викопні кістки були виявлені на Юрському узбережжі, яке знаходиться на півдні Англії, в Дорсеті. Дослідники просівали дрібні зразки порід часів раннього крейдяного періоду, коли знайшли два добре збережених зуба.

На думку дослідників, істота була невеликою пухнастою нічною твариною, яка харчувалася в основному комахами, але могла їсти і рослини.

Раніше повідомлялося про те, що вчені виявили рештки унікального арктичного динозавра, який отримав назву Ugrunaaluk kuukpikensis, що означає "стародавня тварина річки Колвілл". У довжину даний динозавр досягав близько 7,5 м. У часи Ugrunaaluk kuukpikensis Арктика була вкрита хвойними лісами, а середньорічна температура була +7 градусів за Цельсієм.