Вчені виявили нові невразливі форми життя

13 вересня 16:49

Дослідники відкрили вісім тисяч нових видів мікроорганізмів.

 

Вчені виявили вісім тисяч нових видів мікроорганізмів, які відносяться до ряду бактерій і архей, більше третини з них належать до невідомих раніше груп живих істот, повідомляє Science Alert.

Більшість знайдених одноклітинних - 98-99% - відносяться до екстремофілів, тобто живуть в умовах, не придатних для життя інших організмів. Вони можуть жити в гідротермальних джерелах, токсичних шахтних водах та інших водоймах з високою солоністю, кислотністю або лужністю. Такі умови практично неможливо відтворити в лабораторних поживних середовищах, тому екстремофіли зазвичай непридатні для культивування in vitro, тобто вирощування в пробірках.

У ході дослідження вчені проаналізували 1500 зразків ДНК бактерій і архей. Вчені виявили ДНК, які не відповідали вже встановленим і зберігаються в базах даних геномів. Всього було знайдено 7280 бактеріальних і 623 археальных геномів. Вони відносилися до 20 нових типів мікроорганізмів, у тому числі бактерій SHA-109, виділених з фекалій бабуїна та відходів пальмової олії, і роду некультивованих архей Uncultured Archaeal Phylum 2 з гідротермальних джерел.

Раніше повідомлялося про те, що вчені виявили новий вид гігантських черепах, які проживають на Галапагоських островах. З урахуванням нововідкритого виду, на даний момент на Галапагоських островах мешкають 11 видів гігантських черепах. Раніше їх було 15, проте 4 види вимерли. Такі черепахи, в основному, живуть на сході острова Санта-Крус.