Вчені виявили на плато Наска 143 нових геогліфи

18 листопада 11:27

Розпізнати геогліфи дослідникам допоміг штучний інтелект.

 

Вчені з Університету Ямагата заявили про те, що їм вдалося виявити на плато Наска в Перу 143 нових геогліфи. На сайті університету також наголошується, що в дослідженні вчених був задіяний штучний інтелект, розроблений IBM Thomas J. Watson Research Center, який допоміг знайти один з геогліфів.

Наголошується, що виявлені геогліфи розташовуються в основному в західній частині плато Наска. Вони зображують людей, тварин та інших істот. Геогліфи, імовірно, були нанесені в проміжку між 100 роком до нашої ери і 300 роком до нашої ери.

Зараз дослідники працюють над створенням карти місцевості. Вони також сподіваються, що розроблений штучний інтелект допоможе їм розпізнати нові лінії і знаки, а також зрозуміти принцип, за яким геогліфи були розподілені по місцевості.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Лінії і геогліфи Наски розташовуються в 400 кілометрах від столиці Перу Ліми і займають площу близько 450 квадратних кілометрів. Вони були нанесені в проміжку між 400 роком до нашої ери і 1000 роком нашої ери попередниками інків. Вони включають в себе лінії, геометричні візерунки, а також зображення тварин і рослин. Більшість зображень настільки великі, що повністю роздивитися їх можна тільки з повітря.

Раніше канадські археологи заявили про те, що геогліфи Наски насправді могли виявитися придорожніми храмами, які призначалися для вознесіння молитов подорожніми. Таке припущення дослідники висловили, зіставивши розташування геогліфів з мережею древніх доріг.