Вчені виявили гігантську невідому печеру в Канаді

03 грудня 17:20

Довжина входу печери – 100 метрів, а ширина – 60 метрів.

 

У Британській Колумбії помічена гігантська печера, про яку, незважаючи на її вражаючі масштаби, досі нічого не було відомо. Як повідомляє Naked science, печера вперше була помічена з вертольота ще в квітні, а тепер її називають "печерою національного значення".

Довжина входу печери складає 100 метрів, а ширина – 60 метрів. Її назвали Sarlacc Pit - на честь істоти зі всесвіту "Зоряних воєн". На даний момент дослідники не можуть визначити його глибину, оскільки її грот заповнений водою, але, на їхню думку, мова може йти про кілька кілометрів.

Вчені зазначають, що місце в парку, де знаходиться печера, круглий рік ховалося під снігом і відкрилося приблизно 20-50 років тому. Почасти через це, а також через надзвичайно віддалену і важкодоступну позицію гігантську печеру знайшли тільки в цьому році.

Варто відзначити, що вчені не хочуть розкривати точне розташування печери, оскільки вони прагнуть зберегти її незайману природне середовище. Крім того, у них немає можливості зайнятися її вивченням.

Раніше повідомлялося про те, що вчені вважають, що найглибші землетруси можуть виявитися сезонними явищами. За словами вчених, сезонна тенденція не спостерігається для дрібних землетрусів або невеликих поштовхів. Сезонними є землетруси магнітудою вище 7 балів і що відбуваються на глибині понад 500 кілометрів.