Вчені створюють маску, яка буде ідентифіковувати коронавірус

20 травня 10:29

Флуоресцентний сигнал надходитиме, коли інфікований буде чхати, кашляти чи просто дихати.

 

Науковці з лабораторії Массачусетського технологічного інституту разом з вченими з Гарварду працюють на створенням захисної маски, яка буде повідомляти про інфікування COVID-19.

До цього науковці з лабораторії біоінженерії МІТ працювали над створенням сенсорів у 2014 році, які могли б виявити вірус Ебола. Результати дослідження вчені опублікували в 2016 році. На той час вони вже адаптували свою технологію для виявлення вірусу Зіка.

Впродовж останніх кількох тижнів вчені працювали над технологією, яка дозволила б виявити коронавірус в слюні людей. Таким чином, сенсори, які будуть в масці, даватимуть флуоресцентний сигнал, коли людина, інфікована коронавірусом, буде чхати, кашляти чи просто дихати.

Видання Business Insider зазначило, що такі маски можуть бути дешевшими та дієвішими при виявленні хвороби. Ті сенсори, які лабораторія винайшла для ідентифікації вірусу Зіка, дають результат вже через 2-3 години. Крім цього, в 2016 році науковці оцінили один такий сенсор в 20 доларів.

Читайте також: В Україні масковий режим може закінчитися до кінця літа — Ляшко

Нагадаємо, група дайверів виготовляє маски, які допомагають людям захиститися від коронавірусу, з пластикових пляшок, які забруднювали океан.

Маски виготовляються спільно Професійною асоціацією інструкторів з дайвінгу (PADI) і компанією Rash'R, яка створює екологічно чистий одяг. Кожна маска для багаторазового використання коштує 20,40 долара і поставляється в комплекті з п'ятьма фільтрами. Маски продають по собівартості.

На даний момент маски доступні для замовлення і поставляються в п'яти різних дизайнах, заснованих на морській тематиці. Наприклад, на них можуть бути нанесені малюнки китових акул або скатів. Існує також версія маски для дітей у віці від чотирьох до 10 років.