Вчені розповіли про користь вживання молока

04 липня 14:30

Щоденне вживання молочних продуктів допомагає запобігти ризику розвитку хронічних захворювань.

 

Іспанські вчені з Університету Гранади і Мадридського університету Комплутенсе заявили про те, що вживання молока і молочних продуктів на різних етапах життя дозволяє уникнути ризику розвитку хронічних захворювань. Наприклад, помірне вживання молока асоційоване зі зниженням ризику розвитку колоректального раку і раку сечового міхура, повідомляє MedicalXpress.

У ході дослідження вчені проаналізували 14 наукових робіт, присвячених вивченню впливу вживання молока і молочних продуктів на здоров'я. Зокрема, було вивчено зв'язок між цими продуктами та розвитком серцево-судинних захворювань, метаболічного синдрому, раку товстої кишки і сечового міхура, діабету 2-го типу. Також було вивчено вплив харчування на зріст, мінеральну щільність кісток і формування м'язової маси.

Виявилося, що вживання молока і молочних продуктів матір'ю під час вагітності впливає на вагу дитини при народженні, а також на мінеральний вміст кісток в дитинстві. Крім того, вчені з'ясували, що вживання молочних продуктів знижує ризик розвитку метаболічного синдрому, ішемічної хвороби серця та інфаркту міокарда, колоректального раку та раку сечового міхура, а також діабету.

У літніх людей дієта з вживанням молочних продуктів дозволяє уникнути появи слабкості і втрати тонусу м'язів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені з Університету Маршалла заявили про те, що вживання волоських горіхів дозволяє придушити зростання пухлини і розвиток раку молочної залози. Вживання 57 грамів волоських горіхів на день протягом приблизно двох тижнів значно змінює експресію генів при діагностованому раку молочної залози.