Вчені розповіли про дієту середньовічних селян

20 травня 14:11

В основі раціону лежало тушковане м'ясо і овочі.

 

Вчені з Університету Брістоля провели аналіз зразків керамічного посуду та кісток тварин, які були знайдені в одному з середньовічних сіл Англії, і з'ясували склад щоденної дієти селян. Як повідомляє Phys.org, основу раціону в ті часи становили тушковане м'ясо (яловичина і баранина), а також овочі, такі як капуста і цибуля-порей.

У ході дослідження вчені проаналізували знахідки, які були зроблені в селі Вест Коттон в графстві Нортгемптоншир – одному з найстаріших середньовічних сіл. Дослідники підкреслюють, що наявні документи свідчать про те, що селяни тих часів їли м'ясо, рибу, молочні продукти, фрукти і овочі, але матеріальних свідчень, що підтверджують це, фактично не було.

Тепер же вчені виявили сліди м'яса і овочів на посуді з Вест Коттон. Крім того, вони дізналися, що важливу частину раціону середньовічних селян складали також молочні продукти, зокрема, сири.

Раніше команда істориків, яка працює в архівах Університету Йорка, виявила історію про черницю, яка у XIV столітті інсценувала смерть за допомогою ляльки, що нагадує її тіло. Таким чином черниця хотіла втекти з монастиря і, як заявив архієпископ того часу, "піти шляхом тілесної похоті".