Вчені пов'язали відсутність сигналів від інопланетян з поширеністю планет-океанів

20 жовтня 13:49

Сигнали інопланетних цивілізацій приховує товща льоду над океаном, в якому вони живуть.

 

Вчені з Колорадського університету заявили про те, що відсутність сигналів від інопланетних цивілізацій може бути пов'язана з поширеністю планет-океанів. Висновки були озвучені на 49-й щорічній зустрічі Відділення планетології Американського астрономічного товариства (DPS AAS).

Тільки в Сонячній системі є кілька небесних тіл, під крижаною корою яких ховаються великі рідкі океани. Деякі з них – наприклад супутник Юпітера Європа – вважаються цілком придатними для розвитку незвичайних форм життя.

У воді досить тепла, а первинний приплив енергії і мінеральних речовин можуть забезпечувати радіоактивний розпад, геологічні процеси і гідротермальні джерела, на кшталт "чорних курців" на дні океанів Землі. Вчені додають, що такі умови можуть бути навіть більш сприятливі для розвитку життя, ніж поверхня нашої планети, відкрита для космічного випромінювання й інших зовнішніх загроз. Середовище під товщею льоду більш стабільне і захищене.

Разом з тим, такі умови розвитку повинні істотно гальмувати пізнання космосу і прогрес в області телекомунікації і польотів. На думку дослідників, у інопланетян може існувати глобальна програма з буріння льоду над океаном.

Раніше Едвард Сноуден заявив про те, що земляни не можуть розшифрувати код послань інопланетян. В ефірі одного з американських телеканалів він заявив про те, що Всесвіт настільки зацікавлена в охороні комунікації, що інопланетний сигнал може бути просто дуже добре зашифрований. Тому земляни не можуть відрізнити його від навколишнього шуму.