Вчені пов'язали повільну ходьбу зі старінням мозку

12 жовтня 18:05

На думку дослідників, інтелектуальні здібності і темп пересування тісно пов'язані.

 

Вчені з Університету Дьюка заявили про наявність зв'язку між швидкістю пересування людини та її інтелектуальними показниками. Виявилося, що люди з низьким коефіцієнтом інтелекту в молодості, повільніше пересувалися в середньому віці, повідомляє Naked science.

У ході дослідження вчені проаналізували дані 900 осіб з Нової Зеландії. На момент проведення тестів їм виповнилося 45 років: стан здоров'я вчені фіксували з раннього віку. Виявилося, що люди, що мали в ранні роки низький коефіцієнт інтелекту, слабкі мовні здібності і погану моторику, в середньому віці повільніше пересувалися.

Подальші дослідження дозволили виявити ще більш цікаві деталі. По досягненні 45-річного віку учасники експерименту пройшли МРТ. Виявилося, що у тих, хто віддавав перевагу повільному темпу ходьби, об'єм мозку був меншим, ніж у інших учасників експерименту, а щільність його кори була нижчою. Крім того, у них спостерігалися ознаки, які свідчили про хвороби малих судин. На думку вчених, все це можна об'єднати терміном "старіння мозку".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені з Університету Західної Австралії заявили про те, що вживання чашки чаю або жмені ягід кожен день допомагає знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.