Вчені пов'язали надмірне вживання кави з розвитком мігрені

10 серпня 14:26

Появу мігрені провокують три і більше чашок напою на день.

 

Вчені заявили про те, що надмірне вживання кави або інших напоїв, що містять кофеїн, пов'язано з розвитком мігрені у людей, схильних до сильного головного болю. З більш високим ризиком появи сильного головного болю асоційоване вживання трьох і більше чашок напою на день, повідомляє Live Science.

У ході дослідження вчені вивчили дані 100 дорослих осіб, у яких була діагностована епізодична мігрень. Тобто, вони відчували головні болі принаймні двічі, але не більше 15 разів на місяць. Протягом шести тижнів добровольці двічі на день заповнювали онлайн-опитування, в яких вказували інформацію про кількість випитих чаю, кави, газованих і енергетичних напоїв, а також чи були у них напади мігрені.

Виявилося, що напади мігрені спостерігалися у учасників у дні, коли вони випивали три і більше напої з вмістом кофеїну, ніж у дні, коли вони від них утримувалися. А от зв'язку між появою мігрені і одним або двома напоями з вмістом кофеїну на день виявлено не було. Разом з тим, для тих, хто зазвичай утримується від вживання кофеїну, навіть одна або дві чашки кави на день могли призвести до появи головного болю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені заявили про те, що вживання кави допомагає знизити ризик розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона. У ході дослідження вчені вивчили те, яким чином три типи кави взаємодіють з тау-білками і бета-амілоїдами і, відповідно, здатні боротися з причиною деменції при нейродегенеративних захворюваннях.