Вчені попередили про небезпеку вживання популярних знеболюючих

07 грудня 17:54

Вживання таких препаратів призводить до ожиріння і безсоння.

 

Вчені заявили про те, що прийом популярних знеболюючих у великих кількостях може призвести до розвитку ожиріння, гіпертонії і безсоння, повідомляє Medical Xpress.

У ході дослідження вчені вивчили вплив на організм декількох габапентиноїдів і опіатів. Виявилося, що всі ці речовини значною мірою підвищують ризик розвитку зазначених хвороб. Дослідники вивчили стан серцево-судинної системи у 133 тисяч пацієнтів, які були занесені в базу даних UK Biobank. Вони розділили учасників експерименту на дві групи: ті, хто приймає знеболюючі разом з кардиопрепаратами, і ті, хто брав тільки ліки від хвороб серця.

Виявилося, що представники першої групи на 95% частіше відзначали у себе ожиріння, а 82% частіше – безсоння і на 63% - розвиток гіпертонії.

Вчені підкреслюють, що результати їхнього дослідження показують, що болезаспокійливі препарати повинні бути прописані на невеликий час для того, щоб уникнути шкідливих наслідків для здоров'я.

Раніше група американських біологів створила бездротовтй пристрій, що блокує больові сигнали до того, як вони надходять у мозок.