Вчені помітили на нових знімках Сонця незвичайні нитки

10 квiтня 13:22

Нитки наповнені гарячою плазмою.

 

Вчені з Університету Центрального Ланкшира опублікували знімки Сонця з найвищою роздільною здатністю, яку коли-небудь вдавалося отримати. На них вдалося помітити тонкі магнітні лінії, заповнені розпеченою плазмою, повідомляє "Популярная механика".

Наголошується, що досі деякі частини сонячної атмосфери здавалися темними або майже порожніми. Нові ж зображення пролили світло на цілі смуги шириною 500 кілометрів з гарячими, електрифікованими газами, що протікають через них.

Знімки отримали за допомогою коронального тепловізора високої роздільної здатності NASA (Hi-C). Він може виділяти дуже маленькі площі, до 70 кілометрів, показуючи структуру атмосфери. Тепер дослідникам належить довга робота з вивчення незвичайних ниток на знімках. Точний фізичний механізм, що створює їх, залишається неясним, тому наукові дебати будуть зосереджені на тому, чому вони утворюються і впливають на виверження сонячних спалахів і сонячних бур.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Комета, що рухається до Сонця, почала руйнуватися

Раніше вченим за допомогою знімків, отриманих апаратом Proba-2, вдалося отримати перше зображення північного полюса Сонця. Дослідники використовували кілька "наукових трюків", оскільки апарат не може безпосередньо спостерігати за полюсами зірки.