Вчені опублікували нові знімки китайського коронавірусу під мікроскопом

14 лютого 17:08

Дослідники відзначають, що вірус схожий на MERS і SARS.

 

Вчені з Лабораторії Скелястих гір Національного інституту алергії та інфекційних захворювань (NІAІ) у Гамільтоні (штат Монтана) опублікували нову серію знімків коронавірусу Covid-19. Як повідомляється в блозі Лабораторії, зразки вірусу надала доктор Елізабет Вітт, а їхні знімки зробила мікроскопіст Елізабет Фішер.

Вчені підкреслюють, що вірус виглядає дуже схожим на MERS-CoV (Коронавірус близькосхідного респіраторного синдрому) і SARS-CoV (Важкий гострий респіраторний синдром). Вони також відзначають, що це не дивно. Виступи на поверхні вірусу, які нагадують корону, дали йому родове ім'я – коронавірус.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Вперше цей коронавірус діагностували у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

Китайський коронавірус швидкими темпами поширюється в усьому світі. Редакція DT.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з небезпечним захворюванням.

Докладніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".