Вчені описали новий вид китів

04 вересня 15:01

Тварини відносяться до давньої і загадкової групи зубатих китів.

 

Група вчених із США та Японії описала новий, раніше невідомий вид китів. Шість незвичайних китоподібних потрапили в риболовні сітки біля берегів Хоккайдо, повідомляє Naked science.

Наголошується, що місцеві рибалки не раз повідомляли про подібних тварин, але тільки зараз дослідники змогли вивчити їх і знайти ряд ознак, які дозволяють віднести їх до нового виду. Колись вони вважалися китами-плавунами Berardius bairdii, однак тепер цього роду з'явився ще один вид - Berardius minimus.

Тварини відносяться до клювокрилих – давньої і загадкової групи зубатих китів – і мають дзьоб, схожий на дельфінів. Їхні розміри оцінюються в 6,2-6,9 метра, тоді як близькі B. bairdii виростають до 10 метрів, та й форма тіла їх помітно відрізняється. Шкіра майже цілком чорна, з окремими сірими плямами.

Разом з тим, на даний момент про цих китів відомо мало. У сітки не потрапило жодної дорослої самки, тому дослідники не знають, як вони виглядають і до яких розмірів виростають.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше біологи з Японії описали новий вид карликових морських коників. Тварина отримала видову назву Hippocampus japapigu - "японська свиня". Морський коник мешкає на глибині від п'яти до 22 метрів в центрі і на південному сході Японії.