Вчені вважають споживання м'яса однією з причин глобального потепління

01 грудня 04:38

Викиди вуглекислого газу від тваринництва дорівнюють викидам всіх автомобілів, поїздів, кораблів і літаків на планеті.

 

У новому звіті лондонського Королівського інституту міжнародних відносин "Мінливий клімат, мінливі дієти: шляхи до скорочення споживання м'яса" говориться, що без спільних зусиль з подолання надмірного споживання м'яса буде неможливо запобігти глобальне потепління на 2ºC.

На тваринництво припадає 15% викидів вуглекислого газу на планеті, що приблизно дорівнює викидам всіх автомобілів, поїздів, кораблів і літаків на Землі.

Один з найвищих рівнів споживання м'яса – в США, де на людину доводиться приблизно 250 г м'яса в день. У країнах, що розвиваються по мірі зростання рівня життя споживання м'яса стрімко зростає. Якщо цей процес не контролювати, то до 2050 року зростання споживання м'яса в світі зросте на 70%.

Світовий банк повідомляє, що, якщо не будуть вжиті достатні заходи для запобігання глобального потепління, до 2030 року кількість бідних людей у світі може зрости на 100 млн осіб.