Вчені назвали ще одну причину можливого скорого голоду

31 серпня 16:58

Глобальне потепління призведе до зростання кількості комах, які шкодять врожаю.

 

Вчені з Університету Вашингтона повідомили про те, що глобальне потепління може стати причиною можливого голоду не тільки через екстремальні погодні явища, але і через те, що воно приведе до збільшення кількості комах, які шкодять врожаю, повідомляє EurekAlert!.

Дослідники встановили, що зростання кількості комах буде зростати разом із зростанням глобальних температур. Це, в свою чергу, призведе до втрати світових врожаїв рису, кукурудзи та пшениці на 10-25% на кожен додатковий градус Цельсія, на який зростатиме глобальна температура. А от зростання температури на два градуси Цельсія призведе до втрати 213 трильйонів тонн цих культур щорічно.

"Ми очікуємо втрати в результаті зростання кількості комах з двох причин. По-перше, більш високі температури експоненціально підвищують швидкість метаболізму комах. По-друге, за винятком тропіків, більш високі температури збільшать коефіцієнт репродуктивної здатності комах. Чим більше комах, тим більше вони їдять", - заявив провідний автор дослідження Кертіс Досч.

Раніше вчені з Утрехтського університету заявили про те, що якщо людство не почне приймати заходи з боротьби зі змінами клімату найближчим часом, то вже до 2035 року зупинити глобальне потепління і зростання середньої температури в межах двох градусів Цельсія буде практично неможливо.