Вчені назвали продукти, які здатні запобігти розвитку раку

04 листопада 13:57

Дослідники виявили зв'язок між запаленням і внутрішньоклітинними процесами.

 

Вчені з університету Уоріка виявили раніше невідомий зв'язок між запаленням і внутрішньоклітинними процесами, що може допомогти в профілактиці і лікуванні багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту, в тому числі раку. Висновки дослідників опубліковані в журналі Nature.

Вчені довели, що внутрішньоклітинний механізм автофагії - поглинання клітиною власних шкідливих або пошкоджених елементів - при некоректній роботі здатний викликати запалення. Це відкриття може допомогти у лікуванні і профілактиці раку товстої кишки або хвороби Крона.

Ряд продуктів надає позитивний вплив на роботу процесу автофагії і, отже, допомагає запобігати запальним процесам та захворюванням шлунково-кишкового тракту. До їхнього числа належать гранати, червоні сорти винограду, груші, гриби, сочевиця, соя і зелений горошок.

Раніше вчені знайшли докази безпосередньої залежності між вживанням алкоголю і розвитком раку. Алкоголь може стати причиною розвитку, щонайменше, семи видів раку, а не тільки раку печінки, як вважалося раніше.