Вчені назвали продукти, що прискорюють розвиток раку

26 серпня 17:04

Дослідники радять утриматися від вживання смаженої їжі.

 

Вчені з Массачусетського університету в Амхерсті заявили про те, що людям, схильним до розвитку раку, слід відмовитися від смажених на рослинній олії продуктів. Дослідження вчених показують, що такі продукти прискорюють розвиток раку товстої кишки і запальних захворювань кишечника у мишей, повідомляє Medical Xpress.

У ході дослідження вчені давали мишам з перерахованими захворюваннями рослинну олію, на якій до цього смажили фалафель в одному з ресторанів Амхерста. Контрольна група гризунів отримувала чисту олію.

Виявилося, що смажена олія погіршувала стан мишей, посилюючи запалення товстої кишки і вдвічі прискорюючи ріст пухлин, вона також поширює бактерії та токсичні продукти в кровотік.

Щоб перевірити свою гіпотезу про те, що окислення ненасичених жирних кислот при нагріванні олії провокує запальний ефект, вчені відокремили полярні сполуки від олії для смаження і також ввели їх у піддослідних гризунів. У результаті вони отримали аналогічні результати.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше повідомлялося про те, що вчені виявили перший випадок "зараження" людини раком. У 41-річного пацієнта були виявлені пухлини, клітини яких були занадто малими для ракових клітин людини. У ході досліджень виявилося, що пухлини були передані людині від паразита. Дослідження вчених показало, що ракові клітини, які виникли в організмі паразита "карликовий ціп'як", перейшли в організм господаря – чоловіка, організм якого був ослаблений ВІЛ-інфекцією.