В Японії підтвердили перший випадок зараження новим вірусом з Китаю

16 сiчня 10:53

Чоловік повернувся з поїздки в Китай на початку січня.

 

Влада Японії підтвердила перший випадок пневмонії, викликаної новим коронавірусом, знайденим в Китаї. Як повідомляє Kyodo News, 30-річний чоловік помер після того, як відвідав китайське місто Ухань, де було зафіксовано спалах загадкового захворювання.

Житель префектури Канагава, розташованої на південь від Токіо, відчув нездужання 3 січня і був госпіталізований після того, як повернувся до Японії. Його вже виписали, оскільки він поправився і перебуває на оздоровленні вдома.

Влада Японії заявляють про те, що немає ніяких підстав говорити про хвилю захворювання в країні. Ніхто з родичів чоловіка або лікарів, що його лікували, не захворів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Після спалаху пневмонії з невідомим збудником, що сталася в Ухані в грудні 2019 року, невідомий коронавірус виявили у 41 людини в Китаї. Крім того, його діагностували у однієї жінки в Таїланді, яка прилетіла туди з Ухані.

9 січня померла перша людина, яка заразилася на вірусом. Чоловік, який став першою жертвою вірусу, часто купував морепродукти на місцевому ринку. У нього були діагностовані також пухлина черевної порожнини та хронічне захворювання печінки. Лікування, яке провели медики, не дало ніяких результатів, чоловік помер від зупинки серця.