В українській Вікіпедії найпопулярнішою в 2013 році стала сторінка про Тараса Шевченка

08 сiчня 16:29

Статті "Шевченко Тарас Григорович", "Україна" та "Величне століття. Роксолана" стали найпопулярнішими у 2013 році в україномовній "Вікіпедії".

 

Найбільш відвідуваною сторінкою в українській Вікіпедії в 2013 році стала стаття "Шевченко Тарас Григорович" - вона набрала 583 735 тисяч переглядів. Про це йдеться у повідомленні фонду "Вікімедіа Україна".

На другому місці опинилася стаття "Україна" (507 тисяч 686 переглядів), на третьому - матеріал про турецький серіал "Величне століття. Роксолана" (431 тисяча 846 переглядів). Далі у переліку статей йдуть: "Роксолана", "Львів", Леся Українка, "Франко Іван Якович", "Київська Русь", "Київ" і "Дзідзьо (гурт)".

У другу десятку рейтингу, зокрема, увійшли статті про Першу і Другу світові війни, Голодомор, Євросоюз та Німеччину.

У 2012 році найбільш відвідуваними в україномовній Вікіпедії були статті "Україна", "Шевченко Тарас Григорович" і "Odnoklassniki.ru".

Слід зазначити, що лідерами за кількістю переглядів у російській Вікіпедії у 2013 році стали розділи, присвячені соціальним мережам "ВКонтакте" і "Одноклассники". На третьому рядку йде стаття про Росію, на четвертому - телесеріал "Гра престолів". !zn

Читайте також:

Wikipedia дозволила авторам створювати чернетки

Вікіпедія поповнилася статтею про "тітушок"

Суд визнав Фонд Wikimedia відповідальним за зміст статей Вікіпедії