В Україні з'явилася патріотична соцмережа "Друзі"

25 березня 13:36

Основною мовою нової соціальної мережі буде українська. Також найближчим часом буде обмежено доступ користувачам з інших країн.

 

На просторах Інтернету з'явилася українська соціальна мережа. Ресурс називається "Друзі" і розташований за адресою druzi.org.ua, повідомляє "AIN".

У новій соцмережі вже зареєстровано понад 2000 користувачів, і ця цифра постійно зростає. Інтерфейс сайту зовні нагадує Facebook і "ВКонтакте".

Однією з серйозних відмінностей є те, що як основну мову сторінки можна обрати тільки українську. Найближчим часом адміністратори ресурсу збираються обмежити доступ до соціальної мережі користувачам з інших країн.

Представник техпідтримки соцмережі розповів, що ресурс розробляє група фрілансерів-патріотів, яким не байдужа доля України. За його словами, проекту вже 19 днів і активісти роблять його за свій рахунок. При цьому він не уточнив, хто саме займається розробкою ресурсу і як влаштований сайт із технічної точки зору. Що цікаво - контакти адміністрації на сайті відсутні і з'ясувати, кому належить ресурс, поки неможливо.

Користувачі можуть завантажувати фото, відео та аудіозаписи, так само, як і "ВКонтакте". Крім цього, працює пошук за всіма завантаженими файлами.

Нагадаємо, що через 10 днів в Україні з'явиться ще одна соціальна мережа. Називатися вона буде WEUA, а виглядати - майже так само, як ресурс Цукерберга, тільки колірна гамма в українського аналога не буде синьо-сірою, як у Facebook, а чорно-зеленою. Поки що за адресою WEUA.info знаходиться сторінка з презентацією соцмережі під слоганом "Я їду". !zn