В Україні сталася перша смертельна ДТП за участю електрокара Tesla

08 червня 09:57

Автопілот машини включений не був.

 

У п'ятницю, 7 червня, в результаті зіткнення електрокара Tesla і автомобіля дорожньої служби загинула людина. Це перший випадок в Україні, коли в аварії загинув хтось, хто знаходився в електрокарі компанії.

За наявною інформацією, компанія з трьох осіб їхала до Житомира на захід, присвячений електрокарам. По дорозі кросовер врізався в ГАЗ дорожньої служби. Жінка, яка сиділа на передньому сидінні Tesla, загинула від отриманих травм ще до приїзду медиків. Їй було близько 30 років. Водій і другий пасажир машини не постраждали.

За словами водія Tesla, машина дорожньої служби здавала назад по правій смузі, що і стало причиною аварії. Відзначається, що автопілот Tesla в момент аварії включений не був.

На початку липня 2016 року Tesla заявила про перший випадок смерті водія Model S при їзді на автопілоті. Інцидент стався під час руху Model S по трасі в режимі автопілота. Автомобіль потрапив під причеп трактора з високим дорожнім просвітом, який стояв перпендикулярно руху машини. Ні автопілот, ні водій автомобіля не ідентифікували причіп, пофарбований у світлий колір, як загрозу. За даними компанії, водій автомобіля помер на місці.

У березні минулого року в аварію зі смертельним результатом потрапив електрокар Tesla Model X, тоді компанія також підтвердила, що автопілот був включений під час зіткнення.