В Індії створено смартфон для сліпих із клавіатурою Брайля

22 квiтня 07:45

Апарат є набором невеликих штирків, що рухаються вгору-вниз. Штирки виконують функцію шрифту Брайля.

 

Перший у світі смартфон для людей з ослабленим або втраченим зором вже готовий і незабаром з'явиться у продажу в Індії. Пристрій відрізняється своїм "екраном", який є сіткою контактів, що формують шрифт Брайля.

"Ми створили перший у світі смартфон з клавіатурою, зібраною у відповідності зі стандартами системи Брайля, - сказав Суміт Дагар, творець смартфона. - Даний смартфон оснащено інноваційним сенсорним екраном з тактильною віддачею".

Дагар, який є аспірантом Національного інституту дизайну, заявив, що головною мотивацією до створення смартфона для сліпих послужило просте бажання зробити технології доступними для всіх. Він сподівається, що його витвір допоможе тим, хто втратив зір внаслідок вікових змін або захворювань.

У смартфоні реалізована технологія Shape Memory Alloy, в основу якої покладено ефект пам'яті форми (явище повернення до первісної форми при нагріванні, яке спостерігається в деяких матеріалів після попередньої деформації).

Екран смартфона, якщо його можна назвати екраном, включає в себе сітку контактів, розташованих зверху вниз у відповідності з вимогами. Ця сітка являє собою алфавіт Брайля, а різні контакти відповідають за певні літери або символи.

Раніше повідомлялося про смартфон для сліпих, який розробляють ізраїльські фахівці. Однак принцип його дії був дещо іншим. Цей апарат озвучував назви меню і команди телефону. !zn

Читайте також:

Samsung випустив Galaxy S, яким можна керувати поглядом і жестами

У космосі з'явився перший супутник, керований смартфоном

Канадці розробили наручний годинник з можливостями сучасного смартфона