В Австралії з'явився робот-носій піци

18 березня 12:54

Робот може одночасно перевозити у вантажному відділенні з підігрівом до 10 піц.

 

Австралійський філія компанії Domino's Pizza презентував повністю автоматичного робота, який доставляє піцу.

Він оснащений чотирма колесами і може розвивати швидкість до 20 кілометрів на годину. Робот запрограмований на рух по тротуарах і велосипедних доріжках, при цьому численні лазерні сенсори дозволяють йому об'їжджати перехожих і різні перешкоди. Добирається до будинків клієнтів робот за допомогою системи GPS-навігації.

Все цей час піца знаходиться в спеціальному відділенні з підігрівом. Щоб отримати піцу, покупець повинен вкласти в купюроприймач необхідну суму грошей і ввести свій код. Після цього робот відкриє вантажне відділення та дозволить забрати звідти замовлення.

Одночасно "машина" може перевозити до 10 піц у вантажному відділенні з підігрівом, в іншому відсіку здійснюється перевезення напоїв.

Читайте також: Boeing представив нового підводного робота

Раніше повідомлялося про те, що вчені навчили роботів сумніватися в правильність вказівок людини. Отримавши наказ, робот не відразу його виконує, а спочатку аналізує свої навички і фізичні можливості виконати його. Крім цього розглядається становище робота в системі відносин "начальник-підлеглий": робот "думає", чи має він взагалі виконувати цей наказ. Щоб це сталося, лдина, що віддає розпорядження повинна володіти відповідними повноваженнями.