В Африці зняли на відео чорного леопарда

14 лютого 11:12

Останній на даний момент знімок чорного леопарда був зроблений в Ефіопії у 1909 році.

 

Біологам з зоопарку Сан-Дієго вдалося зняти на відео чорного леопарда, який мешкає в одному з округів Кенії. Як повідомляє ScienceAlert, раніше вчені тільки чули про таку тварину від місцевих жителів, тепер же їм вдалося отримати документальні підтвердження її існування.

Чорні леопарди, відомі також як чорні пантери, це не окремий вид тварин, це звичайні леопарди, які народилися з мутацією, відомою як меланізм, через яку їхнє тіло виробляє більше чорного пігменту, ніж зазвичай. Через це їхнє хутро здається чорним, разом з тим, на ньому завжди можна роздивитися "примарні" плями.

Незважаючи на те, що вчені знають, яким чином з'являється незвичайне чорна забарвлення, вони не знають, чому це відбувається. Меланізм у леопардів часто зустрічається в лісистих місцевостях, де більш темне забарвлення допомагає краще ховатися. Крім того, у інших видів меланизм пов'язаний з поліпшеною імунною реакцією, що також може надати ряд переваг.

Знімки тварини були отримані також фотографом дикої природи Віллом Беррардом-Лукасом, які він опублікував в Twitter.

Останній на даний момент знімок чорних леопардів в Африці був зроблений у 1909 році в Ефіопії. Тварини зустрічаються набагато рідше, ніж їхні жовто-чорні побратими.

Раніше дослідникам вдалося помітити біля узбережжя Флориди самку північного гладкого кита з дитинчам. Виявлення дитинча дуже важливо, оскільки чисельність цього виду становить усього 450 особин і в минулому році дослідникам не вдалося помітити жодного дитинчати.