У Європі - чергове зниження тарифів на роумінг

28 березня 13:25

Нові тарифи на роумінг в європейських країнах будуть у 4-5 разів нижчими, ніж пропонують українські оператори для своїх абонентів.

 

Представники Європейського парламенту, Ради ЄС і Єврокомісії домовилися про подальші кроки, спрямовані на зменшення вартості послуг роумінгу в Європі, які наберуть чинності з 1 липня 2012 року.

Нові правила, зокрема, передбачають можливість для споживачів, починаючи з 1 липня 2014 року, укладати окремий контракт на послуги роумінгу з іншими провайдерами, а не з тим, з яким укладено контракт на внутрішні послуги мобільного зв'язку. При цьому номер абонента в роумінгу при укладанні контракту з іншим постачальником послуг не буде мінятися, а при перетині кордону телефон буде перемикатися на мережу постачальника послуг роумінгу автоматично.

Окрім того, нові правила передбачають можливість віртуальним операторам зв'язку, які не мають власних мереж, отримувати доступ до мереж інших операторів за регульованою оптовою ціною. На думку представників органів влади ЄС, це також сприятиме розвитку конкуренції на ринку мобільного зв'язку, а отже - зменшенню вартості послуг, у тому числі в роумінгу.

Керівники ЄС також вирішили встановити нові максимальні ціни на послуги роумінгу.

Так, з липня 2012 максимальний тариф на вихідні дзвінки у роумінгу буде 0,29 євро за хвилину, на вхідні дзвінки - 0,08 євро, на текстові повідомлення (СМС) - 0,09 євро, на послуги мобільного інтернету - 0,70 євро за мегабайт.

З липня 2013 року максимальний тариф на вихідні дзвінки у роумінгу становитиме 0,24 євро за хвилину, на вхідні дзвінки - 0,07 євро за хвилину, на СМС - 0,08 євро, на послуги мобільного інтернету - 0,45 євро за мегабайт .

З липня 2014 року максимальний тариф на вихідні дзвінки в роумінгу буде 0,19 євро за хвилину, на вхідні дзвінки - 0,05 євро за хвилину, на СМС - 0,06 євро, на послуги мобільного інтернету - 0,20 євро за мегабайт.

Послуги роумінгу у країнах Європи для абонентів «МТС-Україна» становлять від 1,5 до 2 доларів, у «Київстару» - 1,5 долара за хвилину за вихідні дзвінки. !zn

Читайте також:

МТС придумала, як заробити на кожній СМС ще про 3 коп

Мобільним операторам доведеться платити більше

Маленькі хитрощі мобільних операторів