У Японії створили безпілотний електричний трактор

28 сiчня 17:47

Трактор оснащений штучним інтелектом, який дозволяє йому пересуватися по полях і рисових плантаціях.

 

Японська компанія Kubota представила концепт безпілотного електричного трактора. У компанії стверджують, що зараз в країні стало менше фермерів, їм доводиться обробляти великі площі землі, допомогти в цьому може нова розробка, повідомляє "Популярна механіка".

Розробка отримала назву "Трактор Х", її вже представили на виставці в Кіото. Подробиці про трактор поки не розкриваються, але відомо, що він оснащений повністю електричною силовою установкою.

Набір з GPS і бортових датчиків, таких як камери та системи штучного інтелекту дозволяє машині в автономному режимі пересуватися по звичайних полях і рисових плантацій. При цьому його ШІ-система здатна відстежувати різні фактори, наприклад погоду і темпи росту культур, отже трактор здатний самостійно визначити, коли слід приступити до виконання тих чи інших завдань.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше Національна рада з безпеки на транспорті США опублікував матеріали 20-місячного розслідування ДТП, в рамках якого безпілотний автомобіль Uber збив пішохода. Виявилося, що в програмне забезпечення машини не було закладено те, що пішоходи можуть переходити дорогу за межами пішохідного переходу.