У всіх сегментах МКС зламалися туалети

27 листопада 15:03

Екіпажу довелося використовувати памперси.

 

На Міжнародній космічній станції зламалися всі туалети. У зв'язку з цим астронавтам деякий час довелося користуватися памперсами, повідомляє "УНІАН".

За словами італійського астронавта Луки Пармітано, в російському сегменті туалет не працював через сигналізацію переповненого бака, а в американському – через постійні індикації про несправність. Туалети також є в двох кораблях "Союз", які пристиковані до МКС, але вони використовуються тільки в крайніх випадках. Під час поломки екіпаж станції використовував памперси.

Через деякий час астронавтам вдалося полагодити всі туалети. В "Роскосмосі" додали, що туалети вийшли з ладу вночі, і з того моменту екіпаж проводив ремонт.

На даний момент на МКС знаходяться космонавти "Роскосмосу" Олександр Скворцов та Олег Скрипочка, астронавти NASA Крістіна Кох, Ендрю Морган, Джессіка Мейр і командир екіпажу Лука Пармітано.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше ізраїльської компанії вперше вдалося виростити телятину в космосі. Зразки телячих клітин були доставлені на МКС, де з них в лабораторних умовах виростили м'язову тканину.