У Польщі виявили давні поховання людей, що вважалися вампірами

20 грудня 15:31

Чотири людини були поховані з серпами на шиях.

 

У районі села Дравско в Польщі археологи виявили могили чотирьох осіб з серпами на шиях, у п'ятого скелета серп розташовувався в районі талії. На думку дослідників, так у XVII столітті могли ховати людей, яких вважали вампірами. Результати своїх досліджень автори опублікували в журналі Antiquity.

Знайдені рештки належали чотирьом жінкам і одному чоловікові. На думку дослідників, наймолодша жінка, вік якої становив 14-19 років, могла потонути. Серп навколо талії був виявлений біля найстаршої жінки (50-60 років), в її роті також знайшли сліди мідної монети, а на шиї – камінь середніх розмірів.

Читайте також: В Ізраїлі археологи знайшли царську печатку 2700-річної давності

Всі п'ять поховань були зроблені за християнськими традиціями, в дерев'яних трунах, з розташованими поруч з тілом мідними монетами. Незвичайні поховання були виявлені археологами в районі кладовища, яке містило близько 250 поховань.

Згідно з іншою гіпотезою, яку також не виключають вчені, спеціально створене поховання охороняло померлих від злих духів.

Раніше повідомлялося про те, що міжнародна група вчених виявила найстаріше в Південній Америці поховання зі слідами ритуального обезголовлювання. Знахідка, вік якої оцінюється приблизно в дев'ять тисяч років, представляла собою череп і дві відрізані кисті, що "ховають" його. Кисті розташовувалися долонями вниз, а їхні пальці вказували в різні сторони. Кістки належали молодому чоловікові.