У Новій Зеландії на берег викинулося 145 дельфінів

26 листопада 14:26

Дві зграї викинулися на берег на відставні двох кілометрах одна від одної.

 

Дві зграї гринд (чорних дельфінів) викинулися на берег на острові Стюарт – третього за величиною острова Нової Зеландії. Як повідомляє Департамент з охорони навколишнього середовища, зграї викинулися на берег приблизно на відстані двох кілометрах одна від одної, жодну з 145 тварин не вдалося врятувати.

За словами менеджера департаменту на острові Стюарта Рена Леппенса, на момент прибуття до місця фахівців, половина дельфінів вже померла, а друга знаходилася в такому поганому стані, що було прийнято рішення їх приспати. Зазначається, що через віддаленість місця, де тварини викинулися на берег, і відсутності персоналу поблизу, ймовірність успішного повернення дельфінів в океан була дуже низькою.

Відзначається також, що на рік фахівці Нової Зеландії стикаються приблизно з 85 подібними випадками, але, як правило, це одиночні тварини, а не цілі зграї.

Раніше вчені заявили про те, що площа льодів в північних морях стрімко зменшується, а ось чисельність китоподібних в морях навпаки, швидко зростає. На думку дослідників, це пов'язано з тим, що великі простори звільнилася води створили умови для розвитку фітопланктону.