У Німеччині запустили мережу мобільного зв'язку 5G

04 липня 18:34

До кінця 2020-го мережа має охопити 20 найбільших міст Німеччини.

 

Мережа мобільного зв'язку п'ятого покоління - 5G - після роботи в тестовому режимі стала доступна в Берліні та Бонні, потім вона буде запущена в Гамбурзі, Дармштадті, Лейпцигу та Мюнхені. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Цього року близько 300 антен, які підтримують технології 5G, будуть встановлені у близько 100 точках. До кінця 2020-го мережа має охопити 20 найбільших міст Німеччини.

Експерти бачать в 5G ключ до розвитку нових технологій, в числі яких автономне керування і віртуальна реальність.

У середині червня оператори мобільного зв'язку в Німеччині заплатили понад 6,5 млрд євро за частоти нового мобільного стандарту. В аукціоні з їхнього продажу брали участь Deutsche Telekom, Vodafone, Telefonica і United Internet.

При цьому рішення про використання в мережі 5G обладнання китайського телекомунікаційного концерну Huawei досі не прийняте, зазначив член ради директорів Deutsche Telekom Дірк Весснер.

5G - п'яте покоління мобільного зв'язку, розвиток мереж 4G. Інформація у нових мережах передаватиметься в 100 разів швидше, ніж в 4G - в теорії швидкості можуть досягати десятків мегабіт в секунду. Інші важливі відмінні особливості 5G: дуже маленька затримка (тобто час, який витрачається на передачу інформації; рахунок тут йде на мілісекунди) і можливість передавати дані між пристроями безпосередньо.