У Нідерландах з незрозумілої причини загинуло 20 тисяч морських птахів

06 лютого 18:12

Тіла кайр викинуло на узбережжя.

 

На узбережжі Нідерландів викинуло близько 20 тисяч кайр, причини смерті яких вчені на даний момент пояснити не можуть. Як повідомляє The Guardian, тіла птахів, які проводять більшу частину свого життя в морі, почали з'являтися на узбережжі в останній місяць.

Дослідники відзначають, що в Нідерландах такі масові смерті не спостерігалися з 1980-90-х років. Вчені забрали хворих птахів у заповідники для того, щоб вилікувати їх. Сотні птахів знаходять кожен день по всьому узбережжю Нідерландів і з часом їхня кількість не зменшується.

"Робоча гіпотеза полягає у тому, що це комбінація поганих погодних умов з чимось ще, і ми намагаємося зрозуміти, що це, по гарячих слідах. Ми провели розтин деяких кайр, вони чисті, але дуже худі і з ознаками кишкових інфекцій, що свідчить про голодування", - розповів один з учених Мадрик Леопольд.

Можливо, що причиною масової смерті морських птахів став вміст 291 контейнера, які випали з вантажного корабля під час шторму в Північному морі 2 січня. На даний момент не було знайдено 50 контейнерів. Дослідники не знають, що було в цих контейнерах, але думають, що в них містилася велика кількість хімікатів і пластику.

У 2017 році на берег Нової Зеландії викинулося близько 400 китів, що стало найчисленнішим випадком самогубства цих тварин в історії.